Det Forenede Kongeriges Adelskalender

Et fotografi af forsiden af 6. udgave (1839 edition) af "Et genealogisk og heraldisk leksikon af adelskalenderen og Baronetage af det Britiske Imperium" (omdøbt som "Burkes adelskalender og Baronatage" i nyere udgaver) produceret af John Burke.

Det Forenede Kongeriges Adelskalender/Adelsårbog (På engelsk: The Peerage of The United Kingdom) omfatter de fleste adelstitler oprettet i Det Forenede Kongerige Storbritannien og Irland efter Acts of Union i 1801, hvor bogen erstattede den Storbritanniske adelskalender. Nye medlemmer af højadlen (Peers) blev fortsat oprettet i den Irlandske adelskalender til 1898 (Den sidste var Baroniet af Curzon af Kedleston).

I den britiske adel registreres i fem adelskalendere og er delt i fem grader

  1. Hertug
  2. Markis
  3. Earl
  4. Viscount
  5. Baron

Baronets (ridderskaber, som kan blive arvet) *riddere er ikke medlemmer af højadlen (Peer/peerage). [1]

Et medlem af Højadlen (peer) kan holde to eller flere titler i forskellige adelskalendere; for eksempel, var den 9. hertug af Hamilton (Den Skotlandske Adelskalender) også den 6. hertug Brandon (Den Storbritanniske (og Irlandske) Adelskalender). Antallet af titler i adelskalenderen kan derfor være større (der findes 28 ikke-royale-hertugdømmer delt mellem 25 familier). Næsten halvdelen af de 210 jarledømmer i 1818 blev oprettet i Den Storbritanniske (og Irlandske) Adelskalender (97); de resterende titler blev oprettet i Den Engelske Adelskalender, Den Skotlandske Adelskalender og Den Irlandske Adelskalender (78) og Det Forenede Kongeriges Adelskalender (35). Ligesom de hertugelige familier, holdt flere af disse familier 'dobbelt' jarledømmer.[2]

  1. ^ Dukes in The United Kingdom, Internet Archive, Hentet d. 2/7 2019
  2. ^ Debrett's Arkiveret 8. august 2020 hos Wayback Machine, Hentet d. 2/7 2019

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search